Strážci Galaxie 2022 — Den 05

„Tady Rocket, tady Rocket …“

Ráno se nám z centrálního rozhlasového systému ozvala nečekaná zpráva. Rocketovi se nejspíš podařilo nabourat vysílač a poslal zprávu. Zpráva však obsahovalo mnoho rušení, tak jsme ji prohnali naším nejlepším AI algoritmem pro rekonstrukci obsahu. Zázrak počítačové technologie vyrobený Kree, který jsem koupil od překupníka za nehoráznou sumu.

Algoritmus fungoval dokonale. Tedy skoro dokonale. Jen výsledná zpráva nevylezla ve standardním jazyce, ale v nějakém podivném dialektu Kree. Naštěstí je tu na Smetišti dost technologie ze starého Impéria, tak by se nám mělo podařit zprávu přeložit.

Po drobných šarvátkách s ostatními klany jsme dali dohromady překladovou matrici. Konečně víme, kde se nachází zbytek posádky. Teď už jen potřebujeme loď a palivo a konečně můžeme tenhle Smeťák opustit.

S palivem to bude snazší. Na Sakaaru je hromada vraků lodí, ze kterých uniká palivo, a stačí ho jen zachytit a naplnit palivové články.

Loď to je jiná. Tady přijde ke slovu tvrdá dřina a spousta improvizace. Stavíme novou loď. Jestli se tedy dá loď nazvat novou, když ji postavíte z kusů vraků, které tu leží i stovky let. No, hlavně když to poletí.