Strážci Galaxie 2022 — Den 07

Podle informací od Halfnuta, které nám tak „ochotně“ poskytl, jsme se vypravili na písečné pláně Xandaru. Výprava musela proběhnout hned v brzkém dopoledni. Přes den totiž teplota stoupá vysoko nad 50˚C a v noci klesá hluboko pod bod mrazu.

Krátce po rozbřesku jsme dorazili na poušť. Na souřadnicích poskytnutých Halfnutem jsem ale nalezli skupinu Suverénů (známých též Zlatí lidé). Technologicky pokročilá rasa geneticky vyšlechtěných lidí. Jenže nám tihle zlatí tupci stáli v cestě — tak jsme je odstranili. Myslím, že Rocket by stejnak o takovou společnost nestál.

Jasně, že nestál. Takže není divu, že jsme Rocketa na souřadnicích nenašli. Našli jsme zde ale Rocketův osobní komunikátor. Záměr? Náhoda? Doufám, že to první. Komunikátor je však chráněn osobním heslem a bez hesla je k ničemu.

Na Xandaru existuje rozhraní ke Globálnímu Archivu. Tam bychom mohli najít dostatek informací z historie Strážců Galaxie a uhádnout Rocketovo heslo. Archiv je spravován personifikovanou umělou inteligencí. Inteligencí, která svojí komplexností přesahuje o několik řádů lidskou, proto pro nás vytvořila virtuální podmínky připomínající zvláštní vědomostní soutěž, a ta nás provedla archivem až k hledané informaci.

Komunikátor odemčen! Na displeji svítila pouze jedna zpráva — souřadnice. Takže zase hurá na cestu. Bohužel nádrže naší lodi jsou skoro vyschlé, vyrazili jsme opět do ulic města a sháněli palivo. Na nákup už nezbyly kredity, zaplatit bylo potřeba službou. Trocha otročiny nás ale nezabije.